Słowa tego nie opiszą!!!
Słowa tego nie opiszą!!!
Ostatnio będąc na rybach zaczajony za szuwarami obserwowałem bielika dostojnie krążącego nad woda,pewnie w poszukiwaniu ryby albo łyski i nagle...BACH! Gościu z wiatrówą wywalił do bielika a ten uciekł gdzie pieprz rośnie.Nie wiem czy dostał ale wezwałem policje,niestety zanim się zjawiła "mysliwego" nie było.Parę lat temu na naszym ośrodku mieliśmy rybołowa ze śrutem w stawie barkowym,na szczęście wyzdrowial i tafił do parku narodowego gdzie odzyskał wolność,niemniej jednak najchętniej rozprawiłbym się z takim jegomościem osobiście tylko szarpać sie z gościem mającym broń? a co Wy o tym myślicie?
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Re: Słowa tego nie opiszą!!!
nie pasuje mi tylko "BACH" i "wiatrówka"...pustul3 pisze:Ostatnio będąc na rybach zaczajony za szuwarami obserwowałem bielika dostojnie krążącego nad woda,pewnie w poszukiwaniu ryby albo łyski i nagle...BACH! Gościu z wiatrówą wywalił do bielika a ten uciekł gdzie pieprz rośnie.Nie wiem czy dostał ale wezwałem policje,niestety zanim się zjawiła "mysliwego" nie było.Parę lat temu na naszym ośrodku mieliśmy rybołowa ze śrutem w stawie barkowym,na szczęście wyzdrowial i tafił do parku narodowego gdzie odzyskał wolność,niemniej jednak najchętniej rozprawiłbym się z takim jegomościem osobiście tylko szarpać sie z gościem mającym broń? a co Wy o tym myślicie?
- Nowogrodzki
- sokolnik
- Kontakt:
Kolego, już ktoś zauważy, że bach i wiatrówka jakoś nie pasuje. Bądź bardziej precyzyjny, bo wywołujesz oburzenie na "myśliwego" a jeśli był to ktoś z wiatrówką to niekoniecznie myśliwy.pustul3 pisze:obserwowałem bielika dostojnie krążącego nad woda,pewnie w poszukiwaniu ryby albo łyski i nagle...BACH! Gościu z wiatrówą wywalił do bielika a ten uciekł gdzie pieprz rośnie.
Widze Doświadczenie ...
Znajomy ochroniarz zawsze powtarzał: "Bij tak żeby obdukcja nic nie wykazała".
Ale teraz na poważnie, mimo swojego zamiłowania do przemocy (w ramach sportu) nie zachęcam do takiego zachowania.
Mamy już XXI wiek i teraz w prawie każdym telefonie mamy kamery, dyktafony itp. Włączyć to ustrojstwo i podejść do faceta, na spokojnie i z pewną dozą sprytu. Pogadać z nim chwilę, może sam dostarczy dowodów sądowych.
Żyjemy w takim kraju a nie innym. U nas prędzej zrobią aferę z pobicia kłusownika, niż z tego, że on kłusował.
Chwal Ćwik.
Wlasnie zyjemy w takim kraju gdzie opinia publiczna i wladze maja drapole gleboko w dupie. Jesli nie byles naocznym swiadkiem i ptak naprawde nie oberwal to koles jest nie do ruszenia.
Jesli nie lejesz go pod domem i nie znaja cie w tej okolicy to cie nigdy nie znajda, tylko nie stoj tam 15 minut kadzac wyzwiskami, ciezko jest zapamietac rysy twarzy wbrew pozorom jesli masz kilka sekund w dodatku sytuacji stresowej. Wjazd w jaja, dobijasz na ziemi i spieprzasz ile sil w nogach.
Jesli nie lejesz go pod domem i nie znaja cie w tej okolicy to cie nigdy nie znajda, tylko nie stoj tam 15 minut kadzac wyzwiskami, ciezko jest zapamietac rysy twarzy wbrew pozorom jesli masz kilka sekund w dodatku sytuacji stresowej. Wjazd w jaja, dobijasz na ziemi i spieprzasz ile sil w nogach.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Chodziło mi o sarkazm,nie bez celu napisałem myśliwy w cudzysłowie,chodziło mi ot ,że ten drań cheba chciał z siebie zrobic myśliwegoNowogrodzki pisze:Kolego, już ktoś zauważy, że bach i wiatrówka jakoś nie pasuje. Bądź bardziej precyzyjny, bo wywołujesz oburzenie na "myśliwego" a jeśli był to ktoś z wiatrówką to niekoniecznie myśliwy.pustul3 pisze:obserwowałem bielika dostojnie krążącego nad woda,pewnie w poszukiwaniu ryby albo łyski i nagle...BACH! Gościu z wiatrówą wywalił do bielika a ten uciekł gdzie pieprz rośnie.
Przyjaciel kazdego mysliwegoJoHn DuMbaR pisze:Przy czym dobijanie wylacznie przy uzyciu profesjonalego sprzetu temu sluzacego. Na mysliwskich witrynach www jest duzy wybor, musimy pokazac choc odrobine czlowieczenstwa, bo szacunek takim ludziom sie nie nalezy
http://www.militaria.pl/tm/palka_telesk ... ml?cat=281
Tylko kupcie hartowana, bo zwykle po jednej akcji sie wyginaja i sa nie do zlozenia.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik