akwes pisze:Na działce zawsze ktoś jest, więc to nie był by problem, miejsce tym bardziej nie. Wiem że droga będzie długa ale nie warto porzucać rzeczy tylko dlatego że ich osiągnięcie wymaga czasu bo czas i tak upłynie. No... to wypada się zabrać do lektury.
Tylko zeby ten ktoś umiał zając się i nakarmić ptaka, ocenić stan jego kondycji, zdrowie itp itd jak pisałem ptak to nie pies i nie wystarczy miski z żarciem podstawić. Co do lektury i nierezygnowania z powodu czasochłonności tematu to zgadzam się w 10% - bardzo dobre poddejście.
akwes pisze:Jakieś namiary na "cuśie" gdzie chociażby można pooglądać takie ptaki (ale nie w formie zoo tylko że dało by się pogadać z ludźmi którzy się zajmują tym z pasją)
Tak jak pisałem jest tu kilka osób z okolic Krakowa i namiary też są - do tego zachęcam do zapoznania się z tematem XXXV Łowy z Sokołami.
akwes pisze:żadnych tematów nie oceniam tylko mówię że warto by było wyróżnić parę wartościowych tematów. Bo po wejściu na forum człowiek czuje się trochę zdezorientowany i musi szukać informacji między mniej waznymi tematami. Co do dużego samochodu, to po prostu chodziło aby wyróżnić takiego ptaka od gołębia.
A kto określi te wartościowe? Każdy poruszany wątek coś wnosi do tematu dyskusji. A zdezorentowanie wynika z braku podstaw które lepiej zdobyć poprzez przeczytanie usysteatyzowanej książki. Jeśli chodzi o samochód i gołebia to wszystko jasne