poszukuje sokolnika
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
poszukuje sokolnika
Witam szukam sokolnika z okolic rzeszowa chciałbym zeby mnie nauczył sokolnictwa. jaki ptak jest najlepszy na początek . Narazie mam spre doświadczenie z papugami ale kilka tygodni temu znalazłem strone o sokolnikach i bardzo chciał bym spróbowac swoich sił
Re: poszukuje sokolnika
ten temat juz byl kilka razy tu walkowany - wystarczy poczytackuba08111994 pisze:jaki ptak jest najlepszy na początek
A co do probowania sił to radze najpierw zapoznać się z tematem bo jest to mocno inne zjecie niz trzymanie papugi
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
- Raven_Corvus
- sokolnik
Zle zaczynasz mlody przyjacielu, poczytaj forum a nie zadajesz takie pytania dluga i wyczerpujaca droga przed Toba... ale oplaci sie i jezeli wytrwasz to nic nie stoi na drodze zebys zostal pelnoprawnym sokolnikiem. Wykarz troche inicjatywy i pogrzeb na forum, a znajdziesz wiele odpowiedzi na dreczace Cie pytania, ze tak powiem nie zaczynaj od dupy strony...
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
dzieki postaram się przeczytac jak najwięcej . Ja narazie jestem na etapie zapoznawania sie z sokolnictwem i dla chęci poszerzenia wiedzy szukam w okolicach miejsca zamieszkania jakiegos sokolnika ale jutro pujde do znajomego mysliwego może on mi powie gdzie moge takich znalesć. I jeszce jedno chyba najważniejsze ja nie chce chodzić z ptakiem na polowania mam koło domu mnóstwo pól uprawnych i ja chciałbym z ptakiem tylko wyjść żeby polatał i nacieszyc oko ja ni chce miec z nigo zadnych korzyści tylko satysfakcję nie chce zeby polował bażntów i zajęcy
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
tak naprwde nie bawi mnie ciągle trzymanie w klatce zwierząt narazie chce się czegoś dowiedzieć spokojnie przemyśleć udać się na jakis kurs i moze wtedy zaczne wcielac plany w zycie. Narazie mam jeszcze troche czasu musze dokonczyc gimnazjum planuje pujść do technikum leśniczego potem moze jakies studia a dopiero wtedy moze zajme się sokolnictwem. Na obecną chwile wiem bardzo mało koszty samego utrzymania i kupna ptaka są bardzo duże i pewnie nie zdołał bym ich pokryc a co to za satysfakcja jak masz ptaka a nie umisz sie nim zajać. Zanim zaczołem hodować papugi co wydaję sie banalne ponad rok ślęczłem przed książkami i stronami internetowymi wogule zwierzeta to bardzo trudne a zarazem ciekawe hobby
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
Wejdź na http://www.zakonsokolnikow.com.pl, tam znajdziesz fotki i informacje o sokolnictwie.
P.S. Najlepiej do Tucholi, ale do domu to tylko na święta byś jeździł...
P.S. Najlepiej do Tucholi, ale do domu to tylko na święta byś jeździł...