A jednak... Czas na ptaki drapieżne... O sowach zrobiłem juz referat i wystąpienie. Czas na drapole. Tu apeluję o waszą pomoc. Potrzebuję jak najwięcej wiadomości na temat ptaków drapieżnych. Najbardziej interusują mnie :
1. Lista ptaków legowych, przelatujących i spotykanych w Polsce ( na wolności)
2. Do każdego ptaka jakaś ciekawostka. ( Np. u pójdzki : lubi polować na ziemi )
3. Jakieś umiejętności szczególne ptaków drapieznych ( sowy : dobre widzenie w ciemności, zdolność zoom , bezszelestny lot)
4. Oczywiście jak dzieli sie te ptaki i które są pod ochroną.
5. Jak u nich jest z wzrokiem i słuchem.
Oczywiście milewidziane sa inne informacje. Myślę , że przyda się to nie tylko mnie , ale i innym.
Pomoc z biologii.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Kolego, czy tak ciężko zajrzeć do pierwszej z brzegu książki? Nawet w książkach dla dzieci są wypisane poszczególne gatunki. Skoro masz zamiar spisywać informacje z tego forum, to równie dobrze możesz poszukać w necie informacji o każdym gatunku po kolei. Czasami mam wrażenie, że to trzeba za włosy i o ścianę, inaczej nie zadziałaArkadis12 pisze:Najbardziej interusują mnie : [..................................] Oczywiście milewidziane sa inne informacje. Myślę , że przyda się to nie tylko mnie , ale i innym.
Przepraszam... Bałem się ,że kogos tym zdenerwuję
... Jeszcze raz bardzo przepraszam
.. O sowach szybko znalazłem info i się tego wyuczyłem... Niestety o ptakach drapieżnych jest mi trudniej. A więc będę szperać w necie
. Mimo wszystko dzięki. Przynajmniej mnie zmotywowaliście , na swój sposób , ale zmotywowaliście.
P.S. Póki co kocham swoje włosy , a ściany to trochę szkoda...
P.S. Póki co kocham swoje włosy , a ściany to trochę szkoda...