Na pewno by Cię to zainteresowało, ale za to, że zbyt łatwo przychodzi Ci ocenianie innych, co jest dla nich krzywdzące, zwyczajnie Ci nie powiem. Tak za karę.
Tym bardziej cieszy mnie, że jesteś żywo zainteresowany. pozdrawiam!
uszatki widziałem na grzybobraniu 3 sztuki w młodniku w ogóle nie czuły żadnego respektu. siedziały jakieś dwa metry nade mną i tylko zerkały. pewnie wiedziały, że nie dam rady tam wleźć.
a takie trudne pytanie(mało danych) co to za ptak - widziałem kilka krotnie w lesie, dość szybko lecący na bardzo małej wysokości(1 m nad ziemią), dość duży ciemnoszary z wierzchu. bardzo stabilny lot.
antar1 pisze:widziałem kilka krotnie w lesie, dość szybko lecący na bardzo małej wysokości(1 m nad ziemią), dość duży ciemnoszary z wierzchu. bardzo stabilny lot.
Myślę ze to samica krogulca lub dorosły samiec jastrzębia.
ludzie zastanowcie sie co piszecie - drzemlik w lesie ??
poza tym kto widuje drzemliki w POlsce to polecam wpisy do kartoteki faunistycznej - to nie jest ptak którego sie w lesie na spacerze spotyka... no chyba że ktoś ma swojego drzemlika
ZaP
ZaP pisze:ludzie zastanowcie sie co piszecie - drzemlik w lesie ??
poza tym kto widuje drzemliki w POlsce to polecam wpisy do kartoteki faunistycznej - to nie jest ptak którego sie w lesie na spacerze spotyka... no chyba że ktoś ma swojego drzemlika
przepraszm kolego ZAP-je jerzeli masz wątpliwości skontaktuj śię z sokolnikim z W-awy, wiesz o kim mowa (nie czytaj bzdur tylko idz do lasu)
Kazdej zimy mam u siebie drzemliki, przynajmniej kilka roznych osobnikow. W Kanadzie tez sie ich naogladalem i wiem dokladnie jak wygladaja wiec nie ma szansy o pomylke. Nie zapomne jak samczyk skasowal szpaka pare metrow nad moja glowa, ale to bylo daleko stad.
Bywajac swego czasu na mazurach tez je widywalem i to wlasnie w lesie Pozdrawiam niedowiarkow. - kuba ty to sie normalnie prosisz aby zostac czarna owca na tym forum. Do uslyszenia
ZaP pisze:ludzie zastanowcie sie co piszecie - drzemlik w lesie ??
ZaP
na pomorzu obserwujemy drzemliki co roku w okresie zimowym i to całkiem często. widzieliśmy też samicę w piotrkowie podczas łowów
owszem zimą - nad rzekami, w polach na obrzezach zakrzaczen ale nie w lesie !!
i nie muszę do niko dzwonić bo drzemlika mam i soedzi obok więc wiem jak wyglada...
tylko chciałbym zobaczyć zdjęcie drzemlika z lasu...
ZaP
ZaP pisze:owszem zimą - nad rzekami, w polach na obrzezach zakrzaczen ale nie w lesie !!
i nie muszę do niko dzwonić bo drzemlika mam i soedzi obok więc wiem jak wyglada...
tylko chciałbym zobaczyć zdjęcie drzemlika z lasu...
z całym szacunkiem ZAP. skoro ty nieidziałeś, to nie znaczy że nikt niewidział.(możesz wykazać się wiedzą w temacie) "ZAGADKA".pozdrawiam
kaja pisze:Bywajac swego czasu na mazurach tez je widywalem i to wlasnie w lesie Pozdrawiam niedowiarkow. - kuba ty to sie normalnie prosisz aby zostac czarna owca na tym forum. Do uslyszenia
poki co konto Kuba1997 zostalo zbanowane pod katem pisania postow za notoryczne pisanie nie na temat