Przygody z drapolami.

Tematy ogólne związane z ptakami drapieżnymi
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Na poludniu kobuzow zawsze bylo troche, najlatwiej je spotkac w okolicach rzeki wisly szczagolnie odcinki gorskie. Jak swojego czasu jezdzilem na pstragi to czesto latala para i lapala chrusciki.
Kuba1997
młodszy sokolnik

Post autor: Kuba1997 »

sylwetki sokołów które ja widziałem idealnie pasują do wędrownych :razz:
a pozatym wczoraj, jak wracałem z kolegą ze szkoły widziałem jak jeden z nich atakuje srokę :twisted: lecz niestety mu się nie udało :evil:
dodatkowo dzisiaj podczas lekcji muzyki patrzyłem przez okno, i udało mi się zobaczyć wspaniałe pikowanie
PS1. to co tu piszę to prawda i w żadnym wypadku nie jest to prowokacja :smile:
PS2. wieżowiec na którym mieszkają sokoły jest jakieś 150 metrów od mojej szkoły :mrgreen:
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

@kuba - pokaz zdjecie a udowodnie Ci, że sie myslisz...
uczyć sie patrzeć to 3ba umić !!
Kuba1997
młodszy sokolnik

ZaP pisze:pokaz zdjecie
czego zdjęcie??? sokołów ??? nie fotografowałem ich :o :???:
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Czuję, że z tej wymiany zdań będzie draka :evil: i po co to? Każdy upiera się przy swoim, a prawda może okazać się zupełnie inna...

Kuba-mógłbyś posłuchać starszych, bo na ogół mają więcej racji z tytułu większego doświadczenia, a przeglądając treść tematu dochodzę do wniosku, że stanowczo mają rację.
STARSI-nie naskakujcie tak ostro na młodego, bo się chłopak zbiesi. To trzeba delikatnie "młotuszkiem" :lol: :lol:

Krótko mówiąc KOCHAJMY SIĘ :mrgreen: :mrgreen:
Kuba1997
młodszy sokolnik

Stachu pisze:Krótko mówiąc KOCHAJMY SIĘ
:lol: :lol: :lol:
a pozatym to miał być temat o przygodach,nie '' sokół wędrowny czy pustułka ''
polikarp
młodszy sokolnik

Post autor: polikarp »

Kuba, gdyby to były sokoły wędrowne, a piszesz o Kielcach jak sądzę, to by je już tam dawno wypatrzyli ornitolodzy z twojego 320 tys. miasta. Sytuacja byłaby tak nagłośniona medialnie, że wszyscy forumowicze dowiedzieliby się o tym z teleekspresu, a mieszkańcy tego bloku zostali wysiedleni na Syberię. Niemniej jednak, gdybyś to ty sokoły wędrowne pierwszy wypatrzył, to byłbyś GOŚCIEM.
Kuba1997
młodszy sokolnik

polikarp pisze:Sytuacja byłaby tak nagłośniona medialnie, że wszyscy forumowicze dowiedzieliby się o tym z teleekspresu, a mieszkańcy tego bloku zostali wysiedleni na Syberię.
1.to było nagłośnione medialnie, ale 2 albo 3 lata temu!!! :cool: teraz juz wszyscy sie przyzwyczaili :shock:
2.w tym wiezowcu nie mieszkaja ludzie, to jest budynek jakiejs firmy :smile:
polikarp
młodszy sokolnik

Chcesz powiedzieć, że na wspomnianym wieżowcu jest udokumentowane stanowisko sokoła wędrownego? Wyprowadza tam lęgi?
Kuba1997
młodszy sokolnik

polikarp pisze:Chcesz powiedzieć, że na wspomnianym wieżowcu jest udokumentowane stanowisko sokoła wędrownego? Wyprowadza tam lęgi?
Właśnie tak Tomku!!!
polikarp
młodszy sokolnik

Możesz nam jakoś przybliżyć historię tego stanowiska? Znasz jakiś link do strony, na której jest ono opisane?
Kuba1997
młodszy sokolnik

polikarp pisze:Znasz jakiś link do strony, na której jest ono opisane?
No właśnie nie mogę znaleźć :cry: :oops: :cry:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Kuba1997 pisze:
polikarp pisze:Znasz jakiś link do strony, na której jest ono opisane?
No właśnie nie mogę znaleźć :cry: :oops: :cry:
a ja znalazłem - budki wieszano również w Kielcach:
http://cepl.sggw.pl/wydawnictwa/koo/koo_pustulka.htm

mysle ze nie ma tu sensu dalsza dyskusja - jedynym argumentem za faktem ze są to wedrowne jest zapewnienie jednego nastolatka, wszystkie inne fakty świadczą na rzecz tego że są to pustułki (ilość, umiejscowienie. @Kuba1997 jesli nie chcesz słuchać opini innych to nie słuchaj, za kilka lat moze sam staniesz po drugiej stronie tej polemiki i bedziesz sie dziwil jak to mlode pokolenie stawia swiat dogory nogami:)
Oczywiście nie chcę tu przesądzać na 100% bo żeby to robić konieczne jest zdjecie. Niemniej mysle ze większość osób się zgodzi z powyzszym
Kuba1997
młodszy sokolnik

Noo, w gazecie pisali że tam mieszkają wędrusy :cool:
a poza tym, to czy pustułki łapią gołębie i sroki?? bo te "cosie" z wieżowca to robią :o
i jeszcze jedno, na moim osiedlu mieszka kilka par pustułek, i nigdy bym ich nie pomylił z wędrownymi! :mad: :evil: ! :mad: :evil:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Kuba1997 pisze:Noo, w gazecie pisali że tam mieszkają wędrusy :cool:
w gazetach to różne rzeczy piszą, kiedyś widziałem myszołowa podpisanego "sokół"
Kuba1997 pisze: a poza tym, to czy pustułki łapią gołębie i sroki?? bo te "cosie" z wieżowca to robią :o
i jeszcze jedno, na moim osiedlu mieszka kilka par pustułek, i nigdy bym ich nie pomylił z wędrownymi! :mad: :evil: ! :mad: :evil:
zachowam się jak typowy niedowiarek i uwiezę jesli: pokazęsz zdjecie z tymi "5 młodymi i dwoma starymi uczącymi się latać" lub zdjęcie jakiegoś cosia z wieżowca na gołebiu lub sroce.
ODPOWIEDZ