zgadzam się-(zakładam że nie wrzuciłeś hybryda). myślę ze to raróg jednak zauważyłem bardzo długie paluchy i zastanawiam sie czy przypadkiem nie jest to peregrine-saker
Juz z Adrianem sobie to wyjasnilem, ja bylem przekonany ze to gyr pere ale storyteller sie upieral i na dodatek samica...to nie jest maly ptak ale jak na bialozora samice to najdziwniejszy jakiego widzialem, wlasciwie to nie mam pojecia z jakiego bialozora mogla wyjsc.
Wrzuce zdjecie tego ptaka po przepierzeniu, to jest purebread i w dodatku europejski. wrzuce moze potem jej fotke (pereXgyr), choc widze ze twoje sa pousuwane nie wiem why...?
ps pomylk juz zdjecia wchodza:)
I co powiesz? Mysle, ze wszytko jest juz czytelne, tamta samica to wyjatkowo jasny ptak, nie przez przypadek sadzi sie, ze przed wieloma laty byc moze dochodzilo do hybrydyzacji na balkanaych pewnych gatunkow...
wizualnie zwłaszcza pierwsze i ostatnie zdjęcie to wykapany peregrine saker az sie wierzyć nie chce że to pure czyżby kolejny dowód na to ze w naturze hybrydyzacja również zachodzi i to dośc powszechnie?
1 ptak to bialozor ciemna odmiana, 2gi ptak nie jest dziki wyglada na hybryda gyr/macropus gyr/pealie w kadym razie czarny bialozor na ciemnego peregrina. Wydaje mi sie ze nawet najciemniejszy peals nie ma takiego wzoru ''poszatkowanego'' na lotkach, to cecha bardziej bialozora niz wedrusa. Jesli to jest czysty pealie to czapki z glow.