jaki ptak według was jest najlepszy
Zapomnij o zwierzynie naziemnen, bo to na Polskie warunki w 90% przypadkow rzadki zajac ktorego mozna polowac tylko zbiorowo. Zwierzyna ktora sie liczy w Polsce dla sokolnikow to w dominujacej wiekszosci bazant. A w tym wypadku klasyczny zestaw jastrzab i wedrowny jest chyba nie do przebicia na Polskie tereny. Hybrydy byly by rowniez na pierwszej pozycji gdyby nie atakowaly domowego drobiu i w niektorych rejonach latanie z nimi to sponsoring dla kazdego domowego kurnika. Do tego efek nie zawsze jest przewidywalne ze wzgledu na ich sklonnosc do myslenia.
- Nowogrodzki
- sokolnik
- Kontakt:
Witam
na początek chciałem tylko sprostować nie pytałem się z czym mógł bym polować na wszystko tylko jaki ptak jest uniwersalny i nie szukam ptaka który by polował na wszystko
to ze jestem świeży na tym forum to tylko przez to ze dopiero się zarejestrowałem ale już bardzo długo je obserwuję i troszkę widziałem mniejsza o to
z góry dzięki ludzią którzy podjeli sie cosik napisać może nie do końca tak jak bym to widział ale zawsze
jeśli taka wola admin może to usunąć nie chce zaśmiecać tego forum.
na początek chciałem tylko sprostować nie pytałem się z czym mógł bym polować na wszystko tylko jaki ptak jest uniwersalny i nie szukam ptaka który by polował na wszystko
to ze jestem świeży na tym forum to tylko przez to ze dopiero się zarejestrowałem ale już bardzo długo je obserwuję i troszkę widziałem mniejsza o to
z góry dzięki ludzią którzy podjeli sie cosik napisać może nie do końca tak jak bym to widział ale zawsze
jeśli taka wola admin może to usunąć nie chce zaśmiecać tego forum.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik