pióra na allegro
pióra na allegro
Chwal Ćwik!
Czy ktoś może wie, czy sprzedaż piór z wiosennego zrzutu na allegro jest karalna? Pozdrawiam
Janek
Czy ktoś może wie, czy sprzedaż piór z wiosennego zrzutu na allegro jest karalna? Pozdrawiam
Janek
no nie wiem... bo osoba która te pióra kupi od kogoś, kto posiada CITES na ptaka musi mieć dokumentacje, iż pochodzą one od tego właśnie ptaka, czyli musi mieć papiery na każde piórko. Równie dobrze można by mieć pióra od niezarejestrowanego ptaka i mówić, iż są one z legalnego źródła, jednak kto w to uwierzy? nie ma dowodów!
Nie widze u mnie problemów ze zrozumieniem tekstów;)
Nie widze u mnie problemów ze zrozumieniem tekstów;)
oj, przepraszam, ale wydaje mi się, że forum jest po to, żeby zadawać pytania innym, jak również na pytania innych odpowiadać, a nie po to, żeby zbywać innych tekstami typu: "Znajdziesz wszystko na ten temat w książce Emmy", albo tak jak tutaj, żeby nie pytać sokolników, tylko urzędników o sprawy ,wydaje mi się, bardzo związane z sokolnictwem
jak zwykle prawda jest gdzies po drodze:) 1. urzednicy nie koniecznie zinterpretuja przepisy we wlasciwy sposob - vide obecnie walcze z ministerstwem w sprawie citesow na ptaki bo dobry przepis powinien byc interpretowany tylko na jeden sposob a jak wiadomo polskie prawo jest co najmniej kiepskie a w szczegolnosci ustawa o ochronie przyrody z 16 kwietnia ktora miala dopasowac nasze prawo do unijnego - wyszedl niezly gniot z ktorym teraz wszyscy musimy sie bujac....
ale popieram tutaj stwiedzenie ze ministerstwo to najlepsze miejsce do uzyskania informacji - w koncu warto poznac punkt widzenia urzednikow nawet chocby po to by ich zaskarzyc:)
ale popieram tutaj stwiedzenie ze ministerstwo to najlepsze miejsce do uzyskania informacji - w koncu warto poznac punkt widzenia urzednikow nawet chocby po to by ich zaskarzyc:)