Swoją drogą- szkoda że nie ma szkół sokolniczych w Polsce, jednak może jest to wina zbyt małego zainteresowania sokolnictwem w naszym kraju. Mam nadzieje że kiedyś powstanie chociaż kilka szkółek z czyjeś inicjatywy
szkoły sokolnicze
szkoły sokolnicze
Oglądałam ostatnio TVP Rzeszów i była wzmianka o szkołach sokolniczych na Słowacji. Może ktoś wie, gdzie taka szkoła mieści się najbliżej granicy i czy ewentualnie goście z innych krajów mogliby wziąć udział w takiej lekcji, z jakimi kosztami by się to wiązało, itp.
Swoją drogą- szkoda że nie ma szkół sokolniczych w Polsce, jednak może jest to wina zbyt małego zainteresowania sokolnictwem w naszym kraju. Mam nadzieje że kiedyś powstanie chociaż kilka szkółek z czyjeś inicjatywy
Wiem, słyszałam o Technikum Leśnym w Tucholi, nawet zastanawiałam się czy by się tam nie wybrać, jednak stwierdziłam że poszłabym tam tylko ze względu na ptaki drapieżne, bo bycie leśnikiem nie za bardzo mnie kręci
a co do kursów w Czempiniu to pojadę na kurs jak już będę pełnoletnia. Chodzi mi o coś bardziej w stylu kółek zainteresowań