CHCE ZACZĄĆ

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
Balcer
stażysta

CHCE ZACZĄĆ

Post autor: Balcer »

MIESZKAM W WARSZAWIE CHCIAŁBYM TROCHE BARDZIEJ ZBLIRZYĆ SIE DO SOKOLNICTWA GDZIE :?: :?: :?:
uruś
pisklę

Powitanie

Post autor: uruś »

Witam wszystkich zalogowanych tu użytkowników! :wink:
Jestem leśnikiem,interesuję się ornitologią, w szczególności drapolami;)Jestem członkiem(wiem brzmi to wulgarnie :lol: ) KOO oraz od czasu do czasu; wspinaczem doświadczonego obrączkarza-niestety sam uprawnień obrączkarskich jeszcze nie posiadam.Sokolnictwo fascynuję mnie od dawna ale na powaznie zacząłem interesowac sie tym tematem dopiero teraz.Jak na mój poziom wtajemniczenia to forum to prawdziwa kopalnia wiedzy :smile:
Chwal Ćwik!
Awatar użytkownika
Marcin
młodszy sokolnik

Post autor: Marcin »

Fajnie ze przynależność do KOO nie wyklucza u Ciebie zainteresowania sokolnictwem. W zasadzie sokolnicy i KOO powinni współdziałać ,bo maja podobne cele, ale różnie z tym bywało.Może zacznie się to zmieniać.
pozdrawiam,
Marcin
Awatar użytkownika
valdi99
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: valdi99 »

Chętnych do pomocy zapraszam do złożenia wizyty w październiku w naszym ośrodku, 40km od W-wy. Nie obiecuję, że polatacie z ptakami, ale... zawsze jest coś do zrobienia, posprzątania, wyczyszczenia itd. Zobaczycie przy tym większość krajowych szeroko i krótkoskrzydłych, dowiecie się jak to wszystko wygląda i poznacie od podszewki, z czym wiąże się posiadanie ptaka...
uruś
pisklę

Marcin,
możliwe że istniały nieporozumienia między KOO a sokolnikami, ale z tego co orientuję sie w chwili obecnej, przynajmmniej ze strony KOO- takowych nie ma. KOO interesują ptaki dziko zyjące, ich ochrona,monitoring i ewentualna reintrodukcja.Sokolnicy posiadają ptaki z legalnych hodowli,właściwie sie nimi opiekują, oprócz tego prowadzą również akcje reintrodukcji bo przeciez los dzikozyjących osobników nie jest im obojętny.Jeśli to właśnie tak wygląda,to obie "organizacje"sa sprzymieżęcami w jednej, słusznej sprawie :grin: Jak zawsze - wazny jest zdrowy rozsadek...
uruś
pisklę

valdi99,
z chęcią wezmę udział w takim spotkaniu!Dzięki za zaproszenie :mrgreen:
ODPOWIEDZ