Proszę o przekazanie informacjipisze:
http://cepl.sggw.waw.pl/bubobory/index.htm
Leśny Zakład Doświadczalny SGGW w Rogowie, ul. Akademicka 20, 95-063 Rogów
Sowy padają z głodu
Tegoroczna zima to bardzo ciężki okres dla ptaków, szczególnie dla sów. Ponieważ duża pokrywa śniegowa uniemożliwia im skuteczne zdobywanie pokarmu, głownie gryzoni, wiele z nich pada z głodu. Świadczą o tym napływające do biura projektu „Bubobory w Lasach Państwowych” liczne informacje o takich przypadkach.
W związku z tym chcielibyśmy dzięki Państwa pomocy ocenić skalę tego zjawiska, by w przyszłości móc podejmować środki zaradcze.
Bardzo prosimy o nadsyłanie pocztą elektroniczną informacji o znalezionych martwych sowach na adres: sitkiewicz.lzd@interia.pl
Z poważaniem,
Dariusz Anderwald
Leśny Zakład Doświadczalny
SGGW w Rogowie
Sowi Apel - Sowy Padają z głodu
Sowi Apel - Sowy Padają z głodu
Mam nadzieje, ze Adam się nie obrazi. Przecież dotyczy to ochrony ptaków

-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
http://www.tvp.pl/wiedza/przyroda/dzika ... y-30012010
Z tysiącami to bym nie przesadzał no ale zobaczcie sami
Z tysiącami to bym nie przesadzał no ale zobaczcie sami
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Z tymi sowami faktycznie jest co na rzeczy. Piora, ktore znalazlem przed kilkoma dniami na poczatku wzialem za myszaka, zaczalem je jednak wnikliwiej badac bo po powrocie do domu uznalem, ze to na 100% nie myszak, sadzac po budowie mialem do czynienia z jakas sowa. Wykluczylem plomykowke, zostal wiec puszczyk i uszatka, naszukalem sie jak glupi zdjec ich lotek i nic nie pasowalo. W pewnym momencie w akcie desperacji zaczalem nawet ogladac lotki pustulek
hehe. W koncu znalazlem hiszpanska strone i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu szczatki ptaka ktore znalazlem nalezaly do sowy blotnej
wielki rarytas w mojej kolekcji
.