widzisz do wrocławia za daleko, do gdańska za daleko. Zastanow sie czego chcesz - na pewno nikt nie bedzie ci do domu przyjezdzal i prosil zeby sie czegos od niego nauczyl. Oj nie widze ciebie i sokolnictwa
jeju, nic nie pasuje, jak trzeba bedzie to dojadę, ale na razie szukam w okolicy!! Czym blizej tym lepiej(no chyba, ze dalej jest lepszy sokolnik). Do Gdanska mam 360km...w obecnych czasach to nie przeszkoda, ale na razie szukam...
Juz wiesz, ze sokolnikiem nei zostane...brawo za wiare w ludzi, gdybys mnie poznał, przekonałbys sie jak bardzo sie mylisz...
Słuchaj. Ja Sokolnictwem interesuje się grubo ponad rok. NA początku miałem dokładnie jak Ty. Chciałem się dowiedzieć jak najwięcej w jak najkrótrzym czasie. Potem doszedłem do wniosku że po co. Jak mogę wszystko po kolei sam wyszukać, znaleść, przeczytać moim zdaniem Tak się lepiej człowiek uczy. Jak narazie nie byłem u żadnego sokolnika bo poprostu skupiam sie na Teorii. Dużo czytam, oglądam obserwuje. Teraz planuje skończyć szkołe ustatkować sie troche i dopiero jak Bozia Pozwoli ruszyc w ten rytm. zycze Tobie powodzenia.
na nie pytam sie jak ułozyc ptaka, jak poluje itp. bo wiem, ze znajde to w ksiazce, a o jedna informacje pytam, bo mnie nurtuje, ale nic wiecej nie mowie o tym...
A ja nadal se z usmiechem czytam tb posty,zaówazylem że skubaniec zawzięcie dąży do jakegos celowego posta ,tworzy atmosfere próy hariseru,oj harakteru chcialem napisac.Tylko zaraz sie nie obraż za skubańca ,a w Kentrzynie w wilczym szańu był?
znaczy latałbym w miejscu oddalonym o 2-3km w Owczarni..2 piekne pola jeden o przekatnej 1,5km i otoczony lasem(moze wstawie zdj),a drugie to las,300m pol szerokosci rzeka guber i tory i guber...a pole ciagnie sie na 0,5km
TB pisze:znaczy latałbym w miejscu oddalonym o 2-3km w Owczarni..2 piekne pola jeden o przekatnej 1,5km i otoczony lasem(moze wstawie zdj),a drugie to las,300m pol szerokosci rzeka guber i tory i guber...a pole ciagnie sie na 0,5km
no i pieknie i z tego jednego czy drugego lasu dziki jastrzab skasuje ci twojego niewylatanego ptaka
czeto tam bywam i wg. to najlepsze tereny, mało tam widziałem jasztrebi, wiecej myszołowów i orlow....ale nei mowie, ze wiem lepiej, masz racje, zawsze cos moze wyskoczyc...ale nigdy nei bedzie doskonale...